EBBA 2 ÅR!

Som sagt... det där med saker och händelser som är så mysiga i huvudet och bjuder på bilder präglade av harmoni, familjelycka och kvillrande skratt kan sannerligen slå i golvet med ett brak i bland. Detta är en sådan dag. Detta är Ebbas 2-års dag.

När William hade lagt tösen för natten i går kväll, avlossades ett lågmält startskott för pyssel och hemlighetsmakeri. På snabba, lätta fötter tassade vi runt i köket och slog in paket i glada presentpapper, krusade presentsnören, plockade ner det gömda staffliet från vindsförrådet, blåste upp ballonger, tog fram sverigeflaggan, knipsade av en blomma och satte den i vatten och riggade hennes matplats för ett födelsedagsfirande av rang och gemyt.



Lite förberedelser inför den stora dagen...

Hon vaknade som vanligt strax efter sju i morse. I vanliga fall brukar hon ta med sig sin dockvagn och sitt flygplan och gå in till oss när hon vaknat, men i dag låg hon kvar tills William kom och hämtade henne. När hon såg ballongerna som var upphängda i köket blev hon tvärarg över att det var så fina ballonger och så satt de FASTKNUTNA! Utom räckhåll dessutom! Vi gick från sömndruckna till chockvakna och försökte påvisa att vi även låtit några ballonger ligga på golvet för att möjliggöra fri lek. Det gick inte alls hem. Tårarna sprutade på det stackars födelsedagsbarnet, som på en ledsen Lille Skutt på repeat. När hon sen fick se paketet blev hon fullkomligt otröstlig. Vi öppnade paketet (som innehöll vattenfärger) åt henne och William uppvisade oanade mått av tålamod och faderlig pedagogik när han gjorde allt som stod i mänsklig makt för att vända det hela till något positivt. Han stod vid staffliet där ett stort papper satt uppspänt förberett och klart, och målade blå cirklar med svetten rinnande nedför ryggen under sina egna glada tillrop medan Ebba låg ilsken och gråtandes på golvet. Då hade vi inte ens börjat med "ja, må hon leva..."

Som tur är så är man ju alldeles nerlusad av kärlek till denna lilla 2-åring oavsett vad hon tar sig till. Ett visst mått av besvikelse infinner sig ändå nånstans då man på nåt sätt är itutad att födelsedagar per automatik är roliga dagar.

Efter middagsluren var det dock idel glädje! Sömn kan göra underverk! Framåt eftermiddagen kom Ebbas farmor och farmors Lasse på besök och då var det full fart. De hade med sig en födelsedagspresent och den här gången var det som synes en positiv upplevelse och inte något att uppfatta som hotfullt och hemskt! Men det är klart, den här gången störde det ju inga morgonrutiner...


GRATTIS på födelsedagen, vårt älskade lilla barn!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Den där TOKAN!

2009-05-20 @ 20:05:08
Postat av: Lina

Haha, ja tänk att livet är på riktigt och inte på film! =)

2009-05-20 @ 21:11:42
URL: http://linalindstrom.blogg.se/
Postat av: Lotta Göransson

Nu slutade ju denna historien lyckligt men till en annan/nästa gång har jag ett litet knep:

- Titta på den skojiga apan!

2009-05-20 @ 22:54:37
Postat av: Annie

Haha! Apan funkade inte förra gången och kommer sannolikt aldrig att funka! =)

2009-05-21 @ 07:38:01
Postat av: Lina

Hon föddes 39 + 1 så det räknas nog inte som tidigt. Men tydligen så händer det ibland att det blir så här, men i de flesta fall hamnar de rätt ändå. Men det gick ju det här med, lite hjälp av sugklocka bara! :0)

2009-05-21 @ 10:20:08
URL: http://linalindstrom.blogg.se/
Postat av: Linda

:-) Grattis till lilltjejen i efterskott! Och du har ju inte alls långt kvar - spännande!



Vi gifter oss den 30 maj i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten, sedan blir det fest med 160 gäster på Botkyrka krog...

2009-05-22 @ 17:20:02
URL: http://angelinaochlupita.blogg.se/
Postat av: Soffipropp

Åh vad fint! T om jag som är lite rädd för barn kan tänka mig att vara med om födelsedagsfirande på glid! Ja jisses,,

2009-05-24 @ 13:33:16
Postat av: Annie

Det är klokt att vara lite rädd för barn. Det är ett oberäkneligt släkte!

2009-05-24 @ 15:47:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0