WARRIORS ELLER CATWALK KITTIES?

Jag trodde nog ändå att vi hade kommit aningen längre än så här. Det enklaste man kunde göra är väl ändå att sluta färgkoda allt i rosa och blått och vara så sjukt insnöade på att flickor (och bara flickor) älskar enbart dockor och prinsessor, och att pojkar (bara pojkar) endast vill ha monster och bilar! TRÖTTSAMT!

Glada i våra hågar efter en längre promenad traskade hela familjen (ja, vissa av oss låg och trynade i en vagn och tittade hänförd upp mot takets många lampor, vilket faktiskt hade varit att föredra) in på den stora leksaksbutiken på solåsen här i Jönköpings stad. En väldig lokal fullkomligt överöst med leksaksbråte och allt är tydligt inriktat mot  pojkar eller flickor  i ställer för bara barn helt enkelt. Nu skulle man ju välvilligt kunna tänka sig att de rosa leksakerna är menade att rikta sig även till det blå könet och tvärtom, men jag vågar nog påstå att så inte är fallet. Här misstänkte vi att tjejavdelningen låg, men vi kan ju haft fel...

                                  Några hyllmetrar för små tjejer              kattmodeller i Paris

På de här hyllorna fanns det mängder av dockor av olika slag, bland annat Catwalk kitties som alltså är små piffga katter som jobbar som modeller i modestaden Paris.

Men så fanns det förstås lite för pojkarna också, även om deras avdelning var avsevärt mycket mindre:

Robin Hood och "underworld warriors"

De flesta leksakerna är dessutom stora plaståbäken som endast har en funktion. Ett exempel är det här fantastiska batteridrivna häst och vagn-ekipaget. Jag vågar nog tolka det som att den har flickor som målgrupp ...

                                                         Prinsessdroska med styrspakar

På vagnen här ska alltså den lilla tösen sitta och... åka. Vagnen har utrustats med tre spakar också så att man kan styra det hela. Jättekul. I tio minuter. Och om samma familj som köper den här även slår till på det stora rosa skötbordet och den lilla butiken med triljoner skitsmå plastburkar föreställande tyska livsmedelsförpackningar, så är två av hemmets rum fyllda. Barnen har ju fantasi för tusan, de gör en kudde till en grym motorcykel och en kökspall till en alldeles utomordentlig liten kassadisk! Låt dem få använda den förmågan!

Men till leksaksbutikens försvar ska tilläggas att de även hade köpt in lego och klossar och annat som i barns (och vuxnas) händer kan bli till vad som helst. Leksaker där bara fantasin sätter gränser och som ine tröttnas på så fort. Skönt att vi hittade till lego-hyllan ... som ut så här:

                          

Suck... De stod i alla fall på samma hylla och inte åtskilda i separata sektioner, men  det hjälps ju föga. Tittar man lite noga på bilden så ser man att den blå lådan innehåller en polis, en bil och en helikopter. Motsvarande i den rosa lådan är två barn med rosett i håret, en hund och ett hopprep.

Vad husen i lådorna hade för färg behöver jag väl knappast nämna...

Vad är detta för märkligt fenomen?
Varför känner "vi" att vi måste dela in det så här över huvud taget, och varför är indelningen så vansinnigt snäv?
Måste man välja mellan underworld warriors och catwalk kitties?

Kommentarer
Postat av: Lina

Ja, det är så störigt det där. Men genom att du eagerar på det så tror jag hälften är vunnet så att säga. Keep up the work bara!Och ja, tack för gratulationerna! =)

2009-07-18 @ 21:43:28
URL: http://linalindstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0